Samsung Foundry aranjează acum ultimele detalii pentru dezvoltarea procesului de fabricaţie 5LPE (5nm low-power early), rezervat pentru prima generaţie de chip-uri pe 5nm. Noua tehnologie se bazează pe echipamentele existente cu litografie EUV (extreme-ultraviolet) şi ar trebui să fie gata pentru producţie la volum mare în cursul anului 2020.

Primele chip-uri de test produse folosind tehnologia 5LPE sunt SOC-uri entry-level conţinând nuclee de procesare ARM Cortex-A53 şi Cortex-A57, bazate pe tranzistori cu tehnologie FinFET. Noul proces de fabricaţie este aşteptat să livreze chip-uri cu 25% mai dense decât tehnologia pe 7LPP (7nm) folosită în prezent. În faza actuală, acestea pot oferi un consum de energie cu 20% mai mic, sau 10% mai multă performanţă păstrând neschimbată eficienţa energetică. Desigur, procesul 5LPE reprezintă doar prima versiune a litografiei pe 5nm, câştiguri suplimentare la partea de performanţă şi eficienţa consumului de energie urmând să fie obţinute cu reviziile viitoare.

Potrivit zvonurilor circulate din surse apropiate companiei, chip-urile cu proces de fabricaţie 5LPE folosesc mai multe straturi EUV decât cele din generaţia 7LPP, complexitatea mărită fiind în primă fază acomodată la fab-ul Samsung EUV din oraşul sud-coreean Hwaseong. Adaptarea facilităţilor de producţie are un cost estimat la 4.615 miliarde dolari şi va fi încheiată până la finalul acestui an, producţia de chip-uri pe 5nm urmând să fie asigurată la capacitate maximă încă de la începutul anului viitor.

 
Sursa articolului

Folosit ultima dată în anii 2010-2011, brandul HTC Wildfire cuprindea o ofertă diversă de modele smartphone cu dotări şi preţuri orientate spre gama de buget.

Zvonurile circulate pe un website rusesc sunt argumentate cu solicitări recente depuse de HTC pentru brevetarea mai multor denumiri derivate din vechiul brand Wildfire: Wildfire E, Wildfire E Plus, Wildfire E1, Wildfire E1 Plus, Wildfire E2, Wildfire E2 Plus, Wildfire E3, Wildfire E3 Plus, Wildfire R şi Wildfire R Plus. Măsura nu garantează în nici un fel că produsele respective vor vedea lumina zilei, însă arată posibile planuri de viitor pentru relansarea business-ului de telefoane mobile HTC pe segmentul low-cost.

Pe termen ceva mai scurt, HTC pare să concentreze eforturile pe lansarea unui flagship 5G, un eventual succes la gama high-end putând repune compania pe lista scurtă a producătorilor smartphone de top, cu beneficii de imagine cuantificabile pe termen lung.

Nu este clar dacă HTC plănuieşte să folosească atenţia stârnită în jurul lansării primului flagship 5G din portofoliu pentru a pune sub lumina reflectoarelor şi o revenire pe segmentul de buget, dezvăluind o nouă ofertă smartphone bazată pe brandul Wildfire. Cert este că pentru a nu trece neobservat, noul flagship HTC cu conectivitate 5G ar trebui să sosească în cursul acestui an, lăsând puţin timp pentru diversificarea ofertei smartphone şi pe gama low-cost.

 
Sursa articolului

În ciuda noilor declaraţii din ultimele două săptămâni, când Donald Trump a asigurat colaborarea între companiile americane şi Huawei, iar şefii Departamentului de Comerţ au pus în practică metode prin care companiile americane pot cere licenţe pentru aceste activităţi, reprezentanţii Huawei tot nu sunt mulţumiţi. Se pare că situaţia nu s-a schimbat foarte mult, în ciuda noilor mişcări, iar compania cere să fie scoasă complet de pe Entity List.

Liang Hua, chairman Huawei, a declarat astăzi în cadrul unei conferinţe pentru sustenabilitate a mediului, care a avut loc la Shenzen, că momentan, compania se află în acelaşi punct în care se afla şi în urmă cu aproape două luni, când a fost făcut oficial anunţul că a fost pusă pe aşa numitul „Entity List”:

„Momentan nu am văzut nicio schimbare tangibilă. Nu spunem că doar pentru că lucrurile s-au îmbunătăţit puţin, suntem în regulă cu includerea pe lista neagră. Noi credem că ar trebui să fim scoşi complet de pe acastă listă”, a declarat Hua. De asemenea, acesta a spus că Huawei este tratată într-un mod nerezonabil.

Momentan suntem abia la jumătatea termenului pentru includerea permanentă pe Entity List. Huawei are termen până pe 19 august pentru a continua colaborarea cu câteva dintre companiile americane, după care va putea lucra cu acestea exclusiv sub licenţă, care va fi acordată doar pentru produsele care „nu pun în pericol securitatea naţională a Statelor Unite ale Americii”. Dacă Android este unul dintre aceste produse sau nu, vom afla la momentul respectiv.

Citeşte şi: Samsung, victimă colaterală a sancţiunilor impuse rivalului Huawei. Pierderi de miliarde de dolari

Citeşte şi: Huawei rămâne pe Entity List, iar restricţiile SUA în vigoare. Huawei spune că nu îi afectează prea mult activitatea

 
Sursa articolului

Zvonurile privind relansarea modelului Galaxy Fold prin tot mai multă credibilitate, după ce oficiali Samsung au fost observaţi folosind în public versiunea revizuită a telefonului.

Aparent pregătit pentru reînceperea producţiei de serie, noul Galaxy Fold ar putea fi disponibil în stocuri suficiente pentru reluarea comenzilor în aproximativ două luni, la timp pentru a întâmpina rivalul Huawei Mate X.

Telefonul trebuia să fie lansat la sfârşitul lunii august, însă aceasta a fost amânată pe termen nedeterminat după ce mai multe unităţi de review au prezentat probleme în utilizare normală. Alte unităţi s-au defectat pentru că nu includeau destule informaţii despre natura display-ului flexibil, precum „folia” aplicată deasupra acestuia, care era mai mult decât o simplă folie de protecţie, făcând parte din ansamblul ecranului.

Având în vedere faptul că aproape toate exemplarele Galaxy Fold trimise iniţial jurnaliştilor au fost deja rechemate, iar comenzile primite din partea cumpărătorilor nu au mai fost onorate, şansele ca exemplarul Galxy Fold observat în India să fie din noua revizie sunt extrem de mari. Iar faptul că Samsung permite folosirea în public a dispozitivului confirmă atingerea unui stadiu avansat în care designul final Galaxy Fold este testat în condiţii reale de utilizare.

Aspru criticat pentru forţarea lansării Galaxy Fold fără parcurgerea unei testări riguroase a fiabilităţii hardware, CEO-ul Samsung DJ Koh a fost nevoit să recunoască greşeala într-o declaraţie publică, unde a promis remedierea în scurt timp a problemelor descoperite.

 
Sursa articolului

Huawei P Smart Z este telefonul cu camera retractabila si cu ecran FullView, adica fara notch. Este un model mid-range cu un pret decent, specificatii interesante si o camera retractabila pe care se pune mult accent. Telefonul dispune de un ecran de 6.59 inch cu rezolutie 2340 x 1080 pixeli, procesor Kirin 710, 4GB RAM, 64GB memorie si baterie de 4000 mAh. Camera principala este de 16 + 2 MP, iar camera frontala retractabila este de 16MP.Pretul este de 1399 lei.


Sursa articolului
© 2018 easy-system.ro . All Rights Reserved.

Caută