Ford a prezentat noul Mustang electric sub denumirea Mustang Mach-E. Este un SUV electric cu interior parca imprumutat de la Tesla. Este echipat cu tractiune integrala iar pretul nu este foarte mare. Ford Mustang Mach-E este echipat in standard cu o baterie de 75.7kWh si dezvolta o putere de 258CP si un cuplu de 416Nm. Varianta GT a noului model dezvolta o putere de 465CP si un cuplu de 830Nm, iar bateria are o capacitate de 98.8kWh. Astfel, autonomia este cuprinsa intre 338 si 484 de km in functie de echipare. Incarcarea bateriilor se face la o priza de 150kW, iar o incarcare de la 10 la 80% se face in 38 de minute. Despre interior nu spun nimic, pozele sunt destul de clare. Iar pretul este de 51.000 dolari cu livrare de la anul.


Sursa articolului

Update-ul la EMUI 10, bazat pe Android 10 cu servicii Google preinstalate este acum disponibil şi pentru utilizatorii de Huawei Mate 20 Pro din Europa. Acest pachet software vine la scurt timp după ce producătorul chinez a lansat EMUI 10 şi pentru Huawei P30 Pro, flagship-ul lansat la începutul anului curent şi oferă aceleaşi avantaje şi schimbări la nivelul interfeţei. Desigur, aceasta este o lansare care va avea loc în valuri, deci nu toţi cei care au un Mate 20 Pro vor primi actualizarea simultan.

Primii utilizatori din Europa care au raportat update-ul la EMUI 10 pe Huawei Mate 20 Pro sunt cei din Bosnia şi Herţegovina, conform GSM Arena. Aceştia au primit notificarea pentru un nou update de software, care aduce versiunea EMUI de la 9.1.0.346 la noul 10.0.0.154. Acest update ar trebui să ofere acces la noul sistem de navigaţie prin gesturi, îmbunătăţit datorită bazei Android 10, care oferă navigaţie de acest gen nativă, să aducă mici modificări la nivelul interfeţei şi să aducă actualizările de securitate la zi pentru utilizatori.

În ciuda faptului că la nivel hardware, Mate 20 Pro şi restul de dispozitive din gama Mate 20, adică cel standard, varianta Mate 20 X şi Mate 20 RS Porsche Design, sunt foarte similare, acest update nu este încă disponibil decât pe modelul „flaghsip”. Cei care au unul dintre aceste dispozitive, sau chiar varianta Mate 20 Lite, vor trebui să mai aştepte până la un update oficial.

EMUI 10 este în testare în prezent pe câteva zeci de dispozitive în China, iar primele dispozitive pe care noul software este lansat sunt cele din gama superioară. Compania a promis însă că update-ul va ajunge pe multe dintre telefoanele lansate în ultimii doi ani înainte de sfârşitul anului 2019. Toate telefoanele care aveau servicii Google deja instalate din fabrică le vor păstra şi după update, întrucât compania a primit licenţă pentru acestea înainte de a fi inclusă pe Entity List în SUA.

În cazul în care aveţi un Huawei Mate 20 Pro şi nu aţi primit încă notificare de update, nu ar trebui să vă îngrijoraţi. Huawei obişnuieşte să lanseze update-ul pentru fiecare ţară în parte pe parcursul câtorva săptămâni.

Citeşte şi: Huawei P30, P30 Pro şi Nova 5T au fost interzise în Taiwan, dar nu din cauza alianţei cu SUA

Citeşte şi: Huawei Nova 5T - Telefon nou de la Huawei cu Google Mobile Serices din fabrică (unboxing)

 
Sursa articolului

Samsung Galaxy Fold a fost prima incercare a coreenilor de a produce un telefon pliabil. Anuntat in februarie si fiind disponibil abia in septembrie dupa numeroase probleme, Fold nu pare sa impresioneze. Insa in februarie 2020 vom vedea un nou telefon. Informatia este si nu este oficiala. Samsung a dezvaluit nu cod de produs pe un site din Africa, dar l-au eliminat imediat. Samsung SM-F700F este codul noului dispozitiv si avand litera F sugereaza ca este vorba despre un telefon pliabil din seria Fold. Doar ca acest nou model va fi complet diferit fata de actualul deoarece va avea o forma similara lui Motorola RAZR. Adica va fi un telefon tip clapeta. Lansarea va avea loc imediat dupa cea a lui Galaxy S11 sau chiar in aceeasi zi, iar zvonurile spun ca noul telefon pliabil va fi un Galaxy S11 pliabil si automat mai scump. Consider ca Motorola a dat startul unei noi generatii de telefoane. Din nou.


Sursa articolului

Ne aşteptam ca 2019 să fie „anul telefoanelor pliabile”, însă acest titlu ar putea fi acordat anului următor, având în vedere câte companii pregătesc telefoane cu ecrane pliabile pentru lansare. Galaxy Fold a fost primul model din partea unei companii cu renume care a ajuns pe piaţă, iar recent şi Huawei a lansat modelul Mate X în China, în timp ce Motorola tocmai a anunţat noul Razr. Se pare însă că Samsung nu va mai aştepta încă un an până la lansarea unui nou model „Fold”, deja pregătind o variantă pe format clamshell pentru primăvara anului viitor.

Am mai scris despre următorul smartphone Galaxy Fold de la Samsung în trecut pe baza zvonurilor, dar compania a publicat chiar şi un clip oficial în care arată că ia în considerare lansarea unui dispozitiv cu clapetă, similar în design cu modelul Razr de la Motorola. Se pare că acesta este într-un stadiu avansat de dezvoltare, întrucât Samsung a început deja să listeze pagina de suport tehnic pentru clienţi, dezvăluind astfel şi codul de produs al acestuia. Între timp, pagina a fost scoasă de pe site-ul Samsung, însă odată ce o informaţie ajunge pe internet este imposibil să nu fie observată de cineva şi documentată.

Samsung SM-F700F se pare că va fi codul noului dispozitiv, litera F sugerând că face parte din familia de dispozitive „Fold”. Acesta ar putea să nu fie un adevărat „Galaxy Fold 2”, cu mai degrabă un dispozitiv cu ecran pliabil mai „mainstream”, în stilul Razr, care încearcă să atragă utilizatorii pasionaţi de tehnologie, care vor un telefon echipat cu cel mai nou tip de display într-un format inedit. Astfel, nu este clar dacă noul Fold „clamshell” va integra hardware de top, sau dacă va fi bazat pe o platformă de medie, precum Snapdragon 700 sau Exynos din seria inferioară. SM-F700F este cunoscut intern în cadrul Samsung sub numele de cod „Bloom”.

Zvonurile din jurul acestui dispozitiv sugerează că noul Galaxy Fold SM-F700F ar putea fi lansat la scurt timp după noul Galaxy S11 de la Samsung. Strategia are sens, dacă luăm în considerare faptul că Galaxy Note10 şi Galaxy Fold sunt dispozitive realizate în special pentru productivitate, în timp ce Galaxy S11 ar fi o serie cu modele pentru cei pasionaţi de tehnologie, în principal. Galaxy Fold-ul „Bloom” ar putea fi echivalentul S11 pe piaţa de dispozitive pliabile, însă la un preţ mult mai mare.

Este posibil ca SM-F700F să fie şi primul telefon cu ecran pliabil care adoptă un panou de sticlă flexibilă pentru a proteja ecranul. Circulă deja zvonuri care spun că Samsung ar fi cumpărat drepturi de exclusivitate pe tehnologia companiei DoInsys, care permite dezvoltarea unei protecţii din sticlă compatibilă cu telefoanele pliabile.

Citeşte şi: Debut în forţă pentru Samsung Galaxy Fold în piaţa chineză

Citeşte şi: Samsung prezintă primul concept al următorului Galaxy Fold: un telefon pliabil cu clapetă

 
Sursa articolului

Săptămâna trecută au apărut zvonuri despre o nouă extensie pentru Huawei din partea autorităţilor americane, care să asigure încă 6 luni de colaborare cu companiile din SUA, însă perioada de extensie peste data limită de 17 noiembrie, care a expirat ieri ar putea fi mult mai scurtă momentan. Conform Reuters, Pentagonul va oferi companiei chineze doar două săptămâni în plus, până la începutul lunii noiembrie, timp în care vor avea loc noi negocieri pentru o extensie pentru o durată mai lungă.

Încă de când Huawei a ajuns pe Entity List, compania a putut colabora cu companiile din SUA sub o licenţă limitată, care a fost garantată iniţial pentru 90 de zile şi extinsă în luna august cu încă 90 de zile, pentru un total de şase luni. Această licenţă asigură posibilitatea de a-şi putea duce la bun sfârşit contractele pe care compania le are cu diverse companii americane, acestea putând furniza componente şi software pentru produsele lansate şi licenţiate înainte de data includerii companiei pe Entity List.

În afara acestor extensii, autorităţile americane continuă să lucreze la un program de licenţe individuale pentru companiile americane. Acestea ar trebui să fie acordate pe baza cererilor individuale din partea fiecărei companii. Odată ce o companie americană primeşte licenţă pentru colaborarea cu Huawei, aceasta va putea vinde produse, software şi servicii către Huawei în anumite limite. Condiţia principală pentru a primi acest tip de licenţă ar trebui să fie „protecţia siguranţei naţionale a Statelor Unite”, lucru care ar putea să însemne în special livrarea de produse care sunt disponibile exclusiv din partea companiilor americane. Până în prezent au fost înregistrate peste 200 de cereri din partea companiilor americane, însă licenţele nu au început să fie acordate.

Practic SUA doreşte să ofere către Huawei doar produse pentru care există deja alternative din partea altor companii din alte ţări. Reprezentanţii Huawei nu par să fie foarte îngrijoraţi de lipsa componentelor americane, telefoanele sale şi echipamentele telecom fiind în mare parte bazate pe componente proprietare sau de la parteneri din China şi alte ţări. Inclusiv ARM, producătorul nucleelor care stau la baza procesoarelor HiSilicon Kirin de la Huawei, companie britanică sub tutela SoftBank din Japonia, a declarat că echipamentele sale nu sunt bazate pe tehnologii americane şi că vor continua să livreze cel puţin generaţia curentă a tehnologiei sale, cât şi pe cea care va urma către producătorul chinez.

Anunţul extensiei cu 14 zile ar trebui să fie anunţat în cursul zilei de astăzi de către autorităţile americane, urmând ca la finalul acestei perioade să aflăm dacă va mai exista o extensie mai lungă.

Cea mai mare problemă pe care Huawei o are momentan din cauza acestor restricţii sunt legate mai degrabă de partea software, telefoanele sale fiind dependente de sistemul de operare Android şi serviciile Google până în prezent. Seria Mate 30 a fost prima care a fost lansată fără servicii Google pre-instalate, lucru care a dus la amânarea lansării dispozitivelor din această gamă în afara Chinei. Acestea au ajuns pe câteva pieţe asiatice, iar de curând compania şi-a exprimat interesul şi pentru ţările din Europa.

Din cauza faptului că în vest clienţii se aşteaptă ca telefoanele să ruleze Android „complet”, aplicaţiile Google fiind unele dintre cele mai populare în rândul utilizatorilor, o lansare Mate 30 în Europa ar putea fi foarte limitată, dedicată strict fanilor brandului, care sunt dispuşi să facă compromisuri pentru a avea în buzunar telefonul cu cea mai bună cameră de pe piaţă.

Momentan nici Google şi nici Huawei nu au oferit noi informaţii către public despre o posibilă colaborare în viitor. Desigur, reprezentanţii companiei chineze ar prefera să aibă acces la serviciile şi aplicaţiile Google, aceştia exprimându-şi interesul pentru acestea şi vorbind despre capabilitatea de a le oferi clienţilor foarte repede. De asemenea, nu este tocmai clar dacă SUA va permite celor de la Google să licenţieze sistemul de operare Android cu Google Mobile Services către Huawei. De asemenea, nu este încă tocmai clar dacă Huawei va mai putea primi nici update-uri de software sau de securitate pentru dispozitivele deja lansate care deţin o licenţă Google în cazul în care nu va mai primi o extensie după 1 decembrie.

De altfel, această situaţie ar putea afecta foarte mult în special o parte dintre operatorii telecom din zonele rurale ale Statelor Unite ale Americii. Aceste reţele sunt realizate folosind echipamente Huawei, acestea fiind mai ieftine şi mai performante decât cele ale concurenţei. Astfel, imposibilitatea de a colabora cu Huawei în viitor ar putea duce la costuri foarte mari de înlocuire a echipamentelor cu cele ale altor branduri, întrucât acestea ar putea fi blocate de la mentenanţă şi suport software.

De curând am avut ocazia şi noi să punem mâna pe un Huawei Mate 30 Pro, iar primele impresii le puteţi citi în articolul dedicat.

Citeşte şi: Huawei livrează mai multe produse smartphone într-o zi obişnuită, decât Sony într-un trimestru întreg

Citeşte şi: Marea Britanie ar putea aproba utilizarea de echipamente Huawei 5G foarte curând

 
Sursa articolului

pfaX

Este un programul de facturare online iţi permite să emiţi facturi fiscale, proforme, chitanţe şi alte documente de plată în numai câteva secunde.

© 2018 easy-system.ro . All Rights Reserved.

Caută