Cât mă costă un site web?

Este cea mai frecventă întrebare pe care ni le adreseaza clienţii în primul contact fie convorbire telefonică, fie pe email sau fax. Răspunsul asteptat de către toţi ar fi unul just, rapid şi exact în cifre. Din păcate acest lucru nu este atât de uşor.

Un site web nou costă de multe ori mai mult decât reschiţarea site-ului vechi
Când începi de la 0, totul începe de la un scratch, un design schiţat (mock-up). Fără elemente existente (cum ar fi în cazul unei renovari al vechiului website) nu se ştie ce elemente ar trebui să conţină noul site. Designerul nu poate studia un site existent pentru a copia funcţionalitaţile, de aceea s-ar putea să coste mai mult. În acelaşi timp însă există şi unele cazuri în care site-ul vechi este bazat pe o structură prea veche, care nu mai face faţă trendurilor online de astăzi şi atunci trebuie construit un site web nou pe o platformă nouă.


Specificatii de proiect.
Toate proiectele de creare site web ar trebui să înceapă cu un document numit Specificatii de proiect care în mare parte ar ajuta definireaa a trei lucruri cruciale: Online Branding – Look and Feel – Interfata site-ului Structura Site Web Functionalitate Website Acest document este foarte important, ajută la definirea aşteptarilor din ambele parti: client si dezvoltator, astfel cerinţele fiind mult mai clare. În cazul site-urilor mici, unde clientul ştie direct ce doreşte ajunge şi o descriere scurtă şi justă. Dar pentru realizarea paginilor mai complexe precum un magazin online, un site de rezervări sau portaluri o specificatie de proiect este indispensabilă

Site web responsive – optimizat pentru telefoane mobile si tablete
Dispozitivele mobile au devenit elemente indispensabile din viaţa noastră, iar dezvoltarea retelelor de internet Wi-Fi, 3G, 4G a contribuit la explozia numărului de utilizatori mobili: peste 50% din vizualizarile site-urilor web din România sunt efectuate de pe un telefon mobil sau tabletă. Din această cauză designul paginii ar trebui sa fie cat mai mobile-friendly. Cea mai buna solutie ar fi un design responsive adică realizat în aşa fel încât interfaţa să se ajusteze automat la rezoluţia dispozitivului folosit la vizualizarea siteului, acesta fiind fie un smartphone, tabletă, calculator desktop sau laptop. Un astfel de design costă cu 20-30% mai mult decat un design normal destinat numai browserelor desktop.

 

Call Now Button