Huawei P30, P30 Pro şi Nova 5T au fost interzise în Taiwan, dar nu din cauza alianţei cu SUA

Telefoanele Huawei nu erau „interzise” în mod oficial în nicio ţară… până acum. În timp ce autorităţile SUA au interzis vânzarea acestor dispozitive în bazele lor militare, acestea pot fi cumpărate de către consumatorii care sunt dispuşi să le importe (magazinele din SUA nu importă astfel de dispozitive decât foarte rar). Se pare însă că Taiwan a luat decizia de a interzice complet trei dispozitive ale producătorului chinez din cauza software-ului care rulează pe ele, însă problemele nu sunt de securitate, cum am fi crezut.

Huawei P30, P30 Pro şi noul Nova 5T au fost interzise în Taiwan (ţară al cărui nume oficial este Republica China) din cauza faptului că software-ul de pe acestea listează ţara Taiwan drept o regiune din China (Taiwan, China). Autorităţile taiwaneze sunt însă ofensate de acest lucru, întrucât Taiwanul şi China s-au separat în urmă cu mai mult de 70 de ani în ţări diferite. În tot acest timp însă, Republica Populară China a considerat Taiwanul drept un teritoriu al său, în ciuda faptului că cele două state au constituţii şi preşedinţi diferiţi.

Aplicaţia de timp şi cea de contacte de pe aceste dispozitive Huawei listează Taiwan-ul drept China, iar autorităţile taiwaneze spun că această listare „nu reflectă realitatea şi afectează demnitatea ţării”. Autorităţile au luat în consecinţă decizia de a interzice aceste telefoane şi o justifică drept o „măsură strictă epntru a menţine demnitatea naţională”.

China nu recunoaşte Taiwanul drept o ţară legitimă, iar autorităţile chineze au tot vorbit în ultima perioadă despre posibilitatea unificării Chinei. SUA a recunoscut Taiwanul (Republica China) drept ţară independentă încă din decembrie 1978, iar cele două ţări s-au dezvoltat diferit în toată această perioadă. Totuşi, companiile chineze au afaceri în Taiwan, iar companiile Taiwaneze au afaceri în China. Foxconn, unul dintre cei mai mari producători de tehnologie din lume, are majoritatea fabricilor stabilite în China, de exemplu.

Decizia de a lista Taiwan-ul drept o regiune a Chinei a fost luată cel mai probabil în urma criticilor la adresa Huawei din partea clienţilor, care s-au plâns despre faptul că în meniurile telefoanelor regiuni precum Hong Kong, Macao şi Taiwan erau listate separat şi nu erau incluse în China.

Nu este clar dacă Huawei va încerca să repare acastă problemă, cel puţin pe dispozitivele pe care le vinde în Taiwan.

Citeşte şi: Huawei Nova 5T – Telefon nou de la Huawei cu Google Mobile Serices din fabrică (unboxing)

Citeşte şi: Când se lansează EMUI 10 cu Android 10 pe Huawei P30 şi Mate 20 în variantă finală

 

Sursa articolului

Call Now Button